Sejl med Hjejlen på Silkeborgsøerne til Himmelbjerget

På tur med Hjejlen ved Silkeborg

På en skøn sommerdag, er det dejligt med en sejltur, denne sejltur kunne med fordel være en sejltur på Silkeborgsøerne med Hjejlen.

At sejle med Hjejlen, er en helt speciel oplevelse, den oplevelse bliver endnu bedre, når man får at vide at det er verdens ældste, originale hjuldamper, og at den i 2011, kunne fejre 150 års jubilæum.
Hjejlen blev bygget i København i 1861, siden den tid har den faktisk stort set bevarede sit originale udseende.

Der er mange andefugle man kan nyde synet af, mens man langsomt glider gennem det rolige vand, med skove, hyggelige huse og smuk natur på begge sider af Hjejlen.

Det er hyggeligt at sejle rundt der ude, og ligger til ved en af de mange pladser, og nyde sin medbragte frokost og kaffe, i den skønne natur.

Efter en god pause, er det tid at sejle videre mod Himmelbjerget, hvor kan nå at gå til toppen, for at nyde udsigten, inden det igen går ned ad trapperne, mod Hjejlen igen.

På søerne møder man mange i kajakker, små og store både og naturligvis den gamle og hyggelige hjuldamper, der sejler ofte fra Silkeborg og til Himmelbjerget. Det er en rigtig skøn måde at opleve naturen på ved søerne, og nostalgisk at sejle med den smukke gamle hjuldamper, som er meget velholdt trods de mange år i vand.

Hjejlen