2 hvaler strandet Nord for Esbjerg ved Vestkysten

Lørdag den 15. februar strandede endnu en hval ved Henne strand, nord for Esbjerg

Den lokale skovrider Ulrik Lorenzen siger til TV2, at det ikke ligger inden for vores kompetencer at redde den strandede hval. På nuværende tidspunkt lægger hvalen relativt langt ude i vandet. der er ikke andet at gøre end at afvente situationen, og se hvordan det udvikler sig med tiden for den strande hval.
Racen på hvalen der er strandet Nord for Esbjerg er en kaskelothval, netop en kaskelothval er et stort dyr. Ulrik Lorentzen udtaler fra tidligere erfaringer er det svært at hjælpe hvalerne der er strandet, i hvert fald på nuværende tidspunkt.
Den strandede hval er ikke alene, blot 700 meter derfra ligger en anden hval, den er dog strandede meget tættere på kysten, kaskelothvalen er faktisk et sjældent dyr, som man normalt ikke ser strande så ofte. Derfor vil der sandsynligvis møde mange forskere op omkring den strandende hval, de næste par dage.
Men lokalbefolkningen vil helt sikkert også komme strømmende til som hvalerne, for at se hvordan det så går med dem. Ligesom lokalbefolkningen gjorde da der strandede en hval i Vejle fjorden. Mange husker måske den noget specielle turist, der svømmede ud til den strandede hval i Vejle fjorden, og prøvede ved egen kraft at hjælpe den uden dette dog lykkes for ham.
Da hvalen strandede ved Vejle fjorden, var der et store medie cirkus omkring hvalen, der blev opsat live kameraer, så mange danskere sad hjemme i haven eller i stuen og fulgte de dramatiske timer inden den strandede hval døde.

Der var også meget røre om hvem der skulle ” eje” hvalen efter dens død, først blev det besluttet at den skulle til København, senere fik Vejle lov at få hvalen.
Du kan selv læse mere her om hvaler strandet ved Esbjerg, se mere her

hvaler strandet