Røllike hvad er det og hvad bruges den til find svarer her !

Hvad er Røllike og hvor bruges de til ?

Røllike er en urt (på latin Achillea millefolium.), som kommer af ca. 45 staudeagtige arter som findes i Europa, men også i Nordamerika samt i Asien.

De findes i Danmark både som vildtvoksende men også som dyrkede udgaver. De praktiske egenskaber der er ved røllike er den kan hjælpe til at fjerne betændelse, men også fordelagtig hvis man har snitsår, bylder, mavesmerter, diarre og hæmorider. Er man uheldig at have fået næseblod, siges det man kan stoppe denne ved at putte røllike i næsen. I gamle dage brugte man også røllike ved bagning.

I 1600 tallet påstod en engelsk urteklog mand, at man kunne få en større hårpragt ved at fremstille en grødagtig salve ud af røllike, som man skulle smører på hovedet en kort tid, dette skulle forhindre hårtab.

Røllike er en urt som normalt er ca. 20 til 60 cm høj, formerer sig via frøspredning, vil gerne bestøves af insekter, den fortrækker at vokse på brakmarker, heder, i vejkanter samt overdrev områder. Bladene på røllike er krusede samt ekstremt findelte.

Røllike anvendes i vore dage ved blandt andet sæbe fremstilling, samt til medicin, te og snaps.

Du kan her finde en dejlig badesæbe fremstillet af røllike, det er en pragtfuld sæbe som kan anvendes over alt på kroppen, passer til alle hudtyper også til fedtet hud. Den er håndrørt for at gøre fremstillings processen så nænsom som overhovedet muligt, så sæben bevarer så mange gode egenskaber som overhovedet muligt.