Urter og massere af vitaminer finder du i Vitamun

Sunde urter har længe haft en vigtig plads i vores hverdag.

Der findes forskellige typer af diætetiske, eller ernæringsmæssige, kosttilskud. Information om kosttilskud er desværre ofte mere forvirrende end entydig information. Det er svært at vide hvilke, der frembyder ægte sundhedsmæssige fordele og hvilke, der blot afgiver falske løfter og misinformation. Ved at lære alt, hvad du kan om vitaminer og kosttilskud, kan du træffe bedre valg, der er de rigtige for dig. Og her kan vitamun være dig en stor hjælp på grund af års arbejde med forskning og produktudvikling.

urter

Vitamin-og mineraltilskud er typer af kosttilskud indeholdende mikro-næringsstoffer beregnet til at hjælpe en sund krop med at fungere gnidningsløst. Naturlægemidler eller botaniske kosttilskud har et medicinsk formål. Det har længe været kendt, at naturlægemidler støtter generelle områder af kroppen, såsom lever, knogler eller hud. Men det er først for nyligt at ernæringsvidenskaben har taget naturlige urter og krydderier op på grund af, at det ikke kan udelukkes, at der er nogle hidtil ignorerede sundhedsmæssige fordele. Vitamun er et eksempel – firmaet ’Holista Medica’ og Helsekost-online følger med i den nyere forskning, der foregår med hensyn til planter og urter med henblik på at udvikle og markedsføre ’den grønne tanke’. Urter og krydderier kan bidrage til at beskytte mod visse langvarige sygdomme, som f.eks. kræft, diabetes og hjerte-karsygdomme. Urter, inklusiv basilikum og persille, er fra planter og plantedele. Krydderier stammer fra frø, bær, bark eller rødder af planter. Krydderier, såsom kanel, figurerer tit øverst på lister over almindelige fødevarer med de højeste niveauer af målte antioxidant-aktivitet.

Forudsat at der træffes passende forholdsregler i form af justering af vitamin i de mængder, der menes at være passende for børn, gravide kvinder eller personer med visse medicinske tilstande, er indtag af multivitamin generelt sikkert nok! Forskning pågår stadig med hensyn til hvilke helbredseffekter multivitaminer har. Resultaterne, der understøtter ’den grønne tanke’ og gunstige sundhedsmæssige effekter af multivitaminer, kommer hovedsagelig fra undersøgelser, der vurderer forskelle med hensyn til sundhed mellem grupper, der tager multivitaminer og grupper, der ikke gør.